خورش قیمه نثار یکی از غذاهای سنتی و مجلسی قزوین است که با گوشت گوسفند یا بره تهیه میشود. البته برخی هم این خورش را با گوشت مرغ میپزند. این خورش با وجود تشابه اسمی، تفاوتهایی با خورش قیمه دارد؛ مثلا به جای لپه در آن زرشک، خلال بادام، خلال پسته و خلال پوست پرتقال میریزند. طعم قیمه نثار به دلیل وجود زعفران زیاد و ادویه مخصوص که شامل پودر هل و دارچین میشود، بسیار لذیذ و مطلوب است.
مواد لازم برای ۶ نفر در قیمه نثار:
- گوشت راسته گوسفندی: ۳۰ تکه خورشتی یا ۵۰۰ گرم
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- برنج: ۶ پیمانه
- خلال بادام: ۱ قاشق غذاخوری
- خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
- خلال پوست پرتقال یا نارنج: ۱ قاشق غذاخوری
- زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران آب کرده: یک قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان کافی
- روغن یا کره: به میزان کافی
طرز تهیه خورشت قیمه نثار
مرحله اول
پیاز را خرد کنید. مقداری روغن داخل قابلمه ریخته و پیاز را تفت دهید تا نرم و طلایی شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید.
گوشت را اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد سپس رب گوجه فرنگی را داخل یک تابه دیگر با کمی روغن تفت دهید و به گوشت اضافه کنید.
خلالهای بادام و پسته را از قبل به مدت 15 دقیقه داخل گلاب خیس کرده سپس آبکش کنید.
3 پیمانه آب و 2 قاشق سوپخوری از مخلوط خلال بادام و پسته را داخل قابلمه ریخته و بگذارید با هم پخته شوند.
زرشک را پاک کرده، بشویید و خیس کنید سپس همراه شکر و کره داخل ظرفی ریخته و 1 ساعت کنار بگذارید. مخلوط را داخل تابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید.
مرحله دوم
نیمی از مخلوط زرشک را در اواسط پخت گوشت به قابلمه اضافه کنید.
در نیم ساعت نهایی پخت، پیازداغ و نیمی از ادویه پلویی را اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط جا بیفتد.
اواخر زمان پخت، باقی مانده ادویه پلویی را داخل تابه با مقداری روغن تفت داده سپس به همراه نمک، هل و دارچین به گوشت اضافه کنید. مخلوط گوشت آماده است.
مرحله سوم
برنج را آبکش کنید. داخل یک قابلمه مقداری روغن ریخته سپس برنج آبکش شده و گوشت را به صورت لایهلایه داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود. بقیه کره را با مقداری روغن مایع روی برنج بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
خورشت قیمه نثار را داخل ظرفی مناسب سرو کنید. مقداری برنج را با مخلوط خلال و مابقی را با زعفران دمکرده، مخلوط کرده و برای تزیین استفاده کنید.
نکات مهم
* در برخی دستور پخت قیمه نثار در مرحله دم کردن برنج خورش قیمه نثار را لابه لای برنج میریزند و با آن دم میکنند.
*قزوینیهای قدیمی قیمه نثار را با سبزی خوردن میل میکنند. نوش جان.
*طرز تهیه قیمه نثار یزدی دقیقا شبیه همان قیمه نثار مجلسی است و گاهی به جای پودر دارچین و هل از عرق دارچین و عرق هل استفاده میکنند.
:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0